11 Mayıs 2016 Çarşamba

Ne Zaman Yazmalı?

Bir yazı ne zaman yazılır? Dertliyken,için bayram yeriyken, gezerken, uyandığın anda ve ya yatmadan önce? Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Bir arkadaşım "şu sıralar mutluyum bir şey yazamam" demişti. Ben de şaşırıp söylenmiştim "nasıl yani, mutluyken yazamıyor musun?" diye.Gerçi geçen de bahsetmiştim Didem Madak'ta hep hüzünlü şeyler yazar. Demek ki o da dertlenmeden yazamayanlardan.Ben de öyle değil olay. Daha çok mutluyken yazarım. Üzüldüğüm şeyleri ya yakınlarıma anlatırım ya da az ağlarım  geçer gider.Aşırı aşırısı bunalırsam o zaman bir kaç sayfa yazı yazıp sonra o sayfaları parçalarım ki dertlerim,yazılar gibi baki kalmasın.

Kalemi ise içimi dökeyim biraz kendimi bulayım diye elime alıyorum  Şu sıralar ne kadar klavye tuşlarıyla haşır neşir olsa da parmaklarım, en çok yazarken rahat hissediyorum. Kalemin, silgilerin farklı bir içtenliği var hala. Birde gittiğim her yere sürüklediğim defterlerim var. Bana dert ortaklığı yapan, arada  yırtıp çöpe attığım sayfalar da dahil bu dert ortaklığına.. 

Blogumu  seviyorum ama biraz "ne derler" kaygısı güdebiliyorum. Defterlerimde öyle değil ama. Bir ben biliyorum bir de Yaradan. Saymalar, sövmeler, sevmeler hep oralarda gizli işte. Ha bazen biri bulur, okur kaygısı oluyor. Onu da içsel çabalarımla ortadan kaldırıyorum . 

Bir şekilde yazmaya, yazma eylemine sığınan sevgili dostlar, siz ne zaman yazıyorsunuz peki ? Kaleme, deftere,teknoloji çağıyla birlikte klavyeye en çok ne zaman dokunuyorsunuz? Bilmek isterim :)




Not: Bu aralar dinlediğim şu güzel şarkıyı da şuraya bırakayım. Bilmiyorsanız bir dinleyin derim :)

Şemsiyemin Ucu Kare-Burcu Sarak



8 yorum:

  1. Mutluyken yazmak çok aklıma gelmiyor benim de . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende dertliyken yazabilenler tayfasındasın o vakit :)

      Sil
  2. İçi içine sığmamak derler işte o zaman. Hüzünlü ya da mutlu fark etmez. İnsanın içinde anlatacak bişeyler olsun o zaman dökülüyor. Yoksa boş ekrana uzun süre baktıktan sonra sağ üsteki X ya bastığım çok olmuştur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım benim içinde bu geçerliymiş.Yorumunu okuyunca idrak ettim :)

      Sil
  3. Yazarak rahatladığım yaş geçtim sanırım. eskiden boşalırdım iyi gelirdi. Şimdi severek yazıyorum ya da sadece sevdiğim için.... bazen canım sıkkınsa elim ne klavyeye gidiyor ne de kaleme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayi sevdigini tahmin edebiliyorum.Senin blogunu duzenli takip eden biri olarak yazmayi sevdigin her yazindan belli oluyor :)

      Sil
  4. Bilmem,ben her türlü yazdım ama sanırım en çok canım sıkıldığında her şeyi toparlayıp bir şeyler yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak, içindekileri boşaltmak gibi işte. seninde için de öyle sanırım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...