11 Nisan 2016 Pazartesi

Unutabildiğim Kadar Mutluyum..

Denir ki insan kelimesi, nisyan kelimesinin kökünden gelir. Nisyan: unutma demektir. Bu durum unutmaya meyilli, hafızası çok da iyi olmayan varlıklar olduğumuzun göstergesi kabul edilir. Bana da çok anlamlı gelir. 

Ara ara "unutmak, unutabilmek" hakkında düşünürüm. Düşüncelerim, yaşadıklarıma göre  değişiyor. Örneğin çok unutkan olduğum zamanlar, unutulmaması gereken her şeyi unutmaya başladığım da kendime kızmaya başlıyorum. Bir yandan unutkanlığımdan yakınıp bir yandan daha iyi bir hafızaya sahip olmak için çabalıyorum."Bu da unutulur mu? İyice beynin öldü. Beynini öldürdün aferinn" diye de söylenmeyi ihmal etmiyorum tabi. 

Bazı zamanlar da unutmanın bir şükür sebebi olduğunu düşünüyorum. Özellikle duygusal ya da fiziksel mana da acı çektiğim bir dönemse. Acı çektim diyorsam şükür ki öyle büyük dertlerim, hastalıklarım olmadı. Basit şeylerdi yaşadıklarım. Fakat çevremde gördüğüm evladını kaybetmiş, anne-babasıyla- eşiyle büyük dertler atlatan insanları görünce durumu daha iyi idrak ediyorum. Mutsuz anlar  aynı tazeliğini hep korusaydı, bir daha toparlanma gücü bulamazdık. Hayatın bir kenarına yığılır kalır, bir enkaza dönüşürdük. Halbuki unutabilince acılarımız biraz olsun hafifliyor ki bu da yaşamamızı sağlıyor. 

Ne kadar unutkanlığımdan dem vursam da çoğu zaman unutmak nimetini verdiği için Allah'a şükrediyorum. Kötü anıları, acı veren duyguları biraz olsun unutmak, bahar temizliği gibi duygularımızı tazelememizi sağlıyor sanki. Bu yüzden kötü anıları, inciten duyguları zor olsa da silip yerine güzel şeyler eklememizi sağlayan unutma nimeti için tekrar teşekkür etsem fena olmayacak değil mi :))


4 yorum:

  1. "Bi gün kendini de evde unutucan evladım" diyen öğretmenler geldi aklıma :')
    İyi ve kötü her şey hatırlansaydı beynimiz fazla çalışmaktan yanardı herhalde. Dediğin gibi unutmak zaman zaman iyidir bilirsinciğim. Hafifletir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unuttukça hafiflemek güzel tabir. sıkıntı veren yüklerden kurtulmak gibi :)

      Sil
  2. Adnan Menderes dönemin CHP sini eleştirirken 'hafiza - i beşer nisyan ile malüldür' (insan hafızası unutma özürlüdür) der. Birde balık hafızalı olmak var ki o da hakaret sayılır. Ben de özellikle isimleri aklımda tutamam. Çok uğraştım ama sadece bu yazı bana iyi geldi demeye çalışıyorum. Umarım bu ne saçmalıyor dememişsindir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey geçmedi aklımdan ve iyi geldiyse ne mutlu bana :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...