5 Aralık 2014 Cuma

DAĞLARI NE ZAMAN SEVDİM?



 Deniz kenarında büyüdüm ben. Evim denize 15-20 km uzaklıkta. Görmesem de deniz hep hissettirir kendini. Yazın nemden boğulursun mesela ama yine de ona koşarsın serinlemek, azıcık nefes almak için. Kışında soğuktan korumak için sarıp sarmalar seni. Denizellik etkisi diyor buna coğrafya. Şimdi böyle anlatınca Allah'ın şefkatini gösteren harika bir coğrafi unsur değil mi sizce de ? Bende yazarken fark ettim :)
  Peki dağlar nereden çıktı?
 Şöyle ki ; uzun yıllar deniz kenarında yaşadım sonra denizden oldukça  uzak, denizin d' sini göremeyeceğim bir yere geldim. Burada öyle çok dağ var ki, kendimi küçük bir kasede gibi hissediyorum bazen. Kasenin dibini bilirsiniz küçüktür,daracıktır. Burada da küçük düzlük bir yer bulmuşlar orada yaşamaya başlamışlar. Yaşadığım yerde gözünüzün alıp alabileceği tüm şey, dağlar. Önüm arkam sobe der gibi :) Her yer alabildiğince büyük, gökyüzünü delip geçen, insanı heybetiyle hayran bırakan, aynı zamanda insanın içine garip bir korkuda salan koskocaman kaya parçalarıyla kaplı. Deniz gibi sarmasalar da sizi  kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan farklı bir yapıdalar.
 Bu günlerde dağların arasından kısa süreli de olsa çok fazla seyahat ediyorum ve doyasıya dağları izliyorum. İzledikçe onları daha fazla seviyorum sanırım. Artık dağlara bakarken garip bir huzur buluyorum. Önümüz kış hele ilkbahara doğru penceremden daha çok dağları seyredeceğim inşallah ve muhtemelen onları daha çok seveceğim.
Size tavsiyem etrafınızda dağlar varsa o heybetli kaya parçalarını seyredin. Belki sizde onları seversiniz ve huzuru dağları seyretmekte bulursunuz :)

15 yorum:

  1. ayyy çok güzel sölemişsin. ben özellikle karlı dağlar sisli dağlar severim. bu da neden oldu biliyon mu. uzakdoğu zen kitapları şairlerini okudum. onlar hep yüksek dağlarda gezer. bi de erzuruma filan gittim iş için hayran oldum. baksanaaa, dağ yazıları yazsana daha çok ve foto çekip koysana amaaa :) ah ah bi de ben izmirliyim ah bilmez miyim o sıcağı aman aman :) denizellik ne güzel söz yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük kase dibimde yaşamaya devam ettikçe, dağ yazılarımda gelmeye devam edecek :) yavaş yavaş fotoğrafta eklerim inşallah :)

      Sil
  2. baksan ya amaaa bloguma baş köşeye koydum ki seniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepp çok mutlu oldum blogunda görünce, gözlerimden ışıklar fışkırdı resmen. Teşekkür ederim :D

      Sil
  3. oleeeeey ben deeeee ama yaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. baksanaaa o güverte yazı yorumlarında bi espri var yaaa. bi eski arkadaşımız var helene. çok komiktir muziptir. o verdi yorum yanıtlarını dün. bak bütün yorumları okursan öyle bi komiklik olduuuu. eğlenirsin bi boş vaktindeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam bi bakayım :) bu arada arkadaşın TDK' mı acep, bende de var öyle bir arkadaş da :D

      Sil
    2. yok yok helene işte, yeşil düş blogunun sahibi yaa. bu yazıya gelen yorumlara ben yanıt vereyim dedi, yorum halinde gönderdi, ben de gmailden kopyalayıp yapıştırdım. komik oldu işte. ilk defa yapytım böle bişi. deep gibi cevaplar olmadı yaneee :)

      Sil
    3. Değişik olmuş. Geniş bi zamanımda oturup okurum inşallah :)

      Sil
  5. ben de doğduğumdan beri deniz kenarındayım. dağlarla pek ilgim olmadı dolayısıyla. buradan ayrılma vakti gelirse bir gün belki ben de dağlara tutunurum. bu güzel yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel yorum için ben teşekkür ederim :) "dağlara tutunmak" "çok hoş bi anlatım olmuş. böyle düşünmemiştim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...