3 Aralık 2014 Çarşamba

AHMET ÜMİT OKUMALI...


 Ben polisiye roman okumayı çok severim. Katiller, ölenler, öldürenler, mantık oyunları benim için birebirdir. Bu türden kitapları hep yabancı yazarlardan okudum. Okuduğum birkaç Türk yazarın kitabını da açıkçası  pek başarılı bulmadım. Yıllar sonra arkadaşımın hediye ettiği kitapla düşüncelerim değişiverdi. Bende başkalarının düşüncelerini değiştirebilirim umuduyla başladı  yazmaya.  Eğer şimdiye kadar Ahmet Ümit okumadıysanız  bu yazıya bir göz atın derim :)

 Evett  Ahmet Ümit benim için kimdir?
 Ahmet Ümit, benim Türk polisiye yazarlarına karşı ön yargılarımı kırmış bir yazardır. İstanbul aşığı, İstanbul'un  tarihi güzelliklerini binalarla yok eden düzene, kitaplarıyla karşı çıkan bir İstanbul sever. Benim kanaatimce derin tarih bilgisine de sahip biri. Bu bilgilerini kitaplarında çok güzel işliyor ama bazen buram buram tarih kokan satırlardan sıkılabiliyorsunuz. Bununla birlikte kitaplarında bir çok bilmediğim kelime kullanarak, yeni kelimeler öğrenmeme vesile oldu. Sağ olsun, var olsun :)

 "Bir Ses Böler Geceyi" okuduğum ilk  kitabıydı. Çok beğenmemiştim. Fakat yukarıda da bahsettiğim gibi arkadaşımın hediye ettiği  "Beyoğlu Rapsodisi"ni okuyunca tüm olumsuz düşüncelerim silindi. Bu polisiye romanda katil, hiç ummadığım birisi çıkınca ve  kitabın sonu da çok mantıklı bağlanınca "Vaov" demekten kendimi alamadım. Şimdi  tüm kitaplarını yavaş yavaş biriktiriyorum.

  Eğer sizde polisiye sever bir okuyucuysanız ve bu türü birde Türk yazarda denemek isterseniz, birde  yeni kelimeler öğrenmek güzel olur diye düşünüyorsanız; Ahmet Ümit'i mutlaka okuyun derim. Eminim sizi çok şaşırtacaktır :)




4 yorum:

  1. hımm okuyum barik. ahmet ümit hep beyoğlu taraflarında zaten ya. görüyom hep :)

    YanıtlaSil
  2. İlk "Beyoğlu Rapsodisi'ni" tavsiye ediyorum o vakit :)

    YanıtlaSil
  3. AHmet ümit'in sis ve gecesini okumuştum.Oldukça güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitabını daha okumadım ama aklımın bir yerine "bu kitabı da güzelmiş bak" diye not ettim. Teşekkürler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...