5 Mart 2016 Cumartesi

Saksağanlar ve Kavak Ağaçları

Bu aralar kırılgan ama gittikçe güçlenen güneş ışıkları vuruyor pencereme.Dışarılarda da yaşam çoktan hareketlenmeye başladı.Sürekli yağan yağmurlardan ve eriyip giden karlardan sonra yeniden güneşe kavuşmak harika. Hele benim gibi güneş enerjisiyle çalışan biriyseniz.

Ağaçlar da hareket yok sanki.Biraz geç mi kaldılar ne. En çok kavak ağacının yapraklarının çıkmasını bekliyorum. Hem de dört gözle. Onun yapraklarının sesi hep huzur vermiştir bana. Yapraklarının sesini duymayı özledim.

Bir de saksağanlar var. Her zaman buralarda gördüğüm bu kuşların saksağan olduğunu yeni öğrendim. Ötüşlerini bilmem ama o kadar güzel yaratılmışlar ki. Kanatları siyah, kanatlarının uçlarıysa beyaz renkte.Bu da uçarken hoş bir görüntü oluşturuyor. Durup, onları uçarken seyrediyorum ve istemsiz gülümsüyorum. Galiba kırlangıçlardan sonra en sevdiğim kuşlar saksağanlar artık. 

Son olarak,güneşi seven biriyseniz güneşli günleriniz bol olsun efendim. Sevmiyorsanız da umarım serinletecek güzel bir ağaç gölgesi bulursunuz :)





15 yorum:

  1. Baharı özlemişiz , güzel bir yazı . Saksağanların gökkuşağını andıran kıyrukları güneş ışığında nasıl da binbir renkte parlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi :) Güneşi gördükçe bende özlediğimi iyice anladım.

      Sil
  2. Güneşli dileklerini üzerime alınmakla başlıyorum :) Çatlak saksağanlarla kapanış yapıcam: Ben de çok severim onları. Sabahın erken saatlerinde ve akşamüstlerinde balkonun karşısındaki ağaçta ya da azıcık ilerideki çalıların arkasında gizli toplantılar yaparlar burda. Aslında gizsiz. Öyle heyecanlı, hararetli konuşurlar ki giz miz kalmaz o zaman :)
    Bazen bahçede saksağan görünce durup biraz bakışır, konuşurum bile :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saksağanlarla konuşan Keyaki :) Daha önce hiç saksağan toplantısına denk gelmedim. Bir gün bende izlemek isterim. Benim yerime de izle, bol güneşli ve yeşilli günlerde.

      Sil
  3. Kırlangıç bir kuşsa Saksağan daha da bir kuştur diyorsunuz yani:) Mevsim kışsa güneş sevilmez mi, hele karın yağdığı soğuk bir günse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi güneş her daim sevilmeye değer :) Bu arada Hayvanlar Çiftliği'ni okumuşmuydunuz orada da ilk cümlenize benzer çok beğendiğim bir cümle vardı. Eğer okumadıysanız tavsiye ederim.

      Sil
    2. O kitabı ben yazdım demek isterdim ama okumadım bile. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Söz :)

      Sil
    3. Okudum... Teşekkür ederim :))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Özgüll merhabaa ben iyiyim koşturmaca devam öyle sen napıyosun, nasılsın :) Bende ara ara bloguna girip yeni yazın var mı, gözden kaçırmışımdır filan diye bakınıyorum. Seni merakta etmiştim. Aman geri dönmüşsün ne güzel olmuş ya :))

      Sil
    2. ben de iyiyim :) yazmıyorum uzun süredir yeni blog açtım ona yazcam :)

      Sil
    3. Merakla bekliyorum yeni yazılarını. Uzun zaman oldu okumayalı.Yeniden blog açmana çok sevindim:))

      Sil
    4. Açtım gel olur mu :)

      Sil
  5. Güneşi uzaktan seven biri olarak ağaç gölgesi olsun bana. Biraz da esinti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman biraz esintili ve az güneşli zamanlar dileyeyim sizin için :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...