28 Şubat 2016 Pazar

Yastık Adam Seçkisi

"Tam üç yolun birleştiği bir yere, üç tane çelik kafes konulmuş. Bu kafeslerin ikisinde birer suçlu bulunuyormuş.Bir kafes ise boşmuş. Kafeslerin üzerinde, içinde bulunan kişilerin suçlarının yazılı olduğu bir tabela asılıymış. Bir tabelada "Çocuklarını vahşice öldüren bir anne " yazıyormuş. Yıllardır o kafesin içinde yaşayan kadın iyice yaşlanmış.Dünyadan elini ayağını çekmiş gibi bir hali de varmış. Diğer kafesin üzerinde "Annesini öldürdü" yazıyormuş. Kafesin içinde bir adam bulunuyormuş. O da kadından pek farklı değilmiş. Yaşlanmaya yüz tutan vücudunu pek hareket ettirmiyormuş.

Bir gün boş kafese yeni bir suçlu getirilmiş. Dövülmüş,hırpalanmış ve zavallı bir haldeymiş. Kafesin kapısı kapanmış ve üzerine suçunun yazılı olduğu tabela asılmış.  Yoldan geçen herkes o tabelayı okuyup adamın yüzüne tükürmeye başlamış.Annesini öldüren katil de yeni suçlunun kafesine yaklaşıp "senin kadar iğrenç birini daha önce görmedim" demiş. Yeni suçlu merakla sormuş"Kafesin üzerinde ne yazıyor? Benim suçum ne?" Katil başını sallayarak uzaklaşmış. Evlatlarını öldüren kadın yavaş hareketlerle yeni suçlunun kafesine yaklaşabildiği kadar yaklaşıp "Keşke geberip gitseydin bu nefesi bile hak etmiyorsun" demiş ve nefretle yüzüne bakmış. "Sen söyle ne yazıyor o tabelada? suçum ne benim?" diye ona da sormuş yeni suçlu. Kadın cevap vermeden eski yerine yönelmiş.Adam her gelene yalvararak sormaya başlamış. "Suçum ne benim? Lütfen bayım siz söyleyin, Lütfen biriniz söylesin" Kimse cevap vermemiş. Sadece kötü bakışlar atıp kafeslerden uzaklaşmışlar. 

Uzaklardan görünen bir atlı elindeki baltasıyla hızla yaklaşmaya başlamış. Yeni suçlunun hakkında idam kararı çıkmış. Atlı ise idamı gerçekleştirecek olan cellatmış. İdamlık mahkum bu defa, cellata yalvarmaya başlamış. "Öldürmeden önce lütfen söyle ne benim suçum?" Cellat hiç bir şey söylemeden adamı öldürmüş ve tekrar atına atlayıp gitmiş."


Bu hikayeyi "Yastık Adam" adındaki tiyatroya gittiğimde dinlemiştim.Çok da etkilenmiştim. Hala ne zaman aklıma gelse  "o adamın suçu ne olabilir ki?" diye düşünürüm. Bir suç da yakıştıramadım adama. Hikaye yarım kaldığı için sanırım bu kadar etkilendim.Harika bir anlatımın da etkisi var tabi ki. 

Şimdii size sorayım sizce ne olabilir bu adamın suçu ?

6 yorum:

  1. Bir sürü şey olabilir. İnsanın aklından geçirirken bile sinirini bozan o kadar çok suç var ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle haklısınız. Ama adam suçunu bilmiyor ya. Yani bariz bir suç olsa af dilerdi. Suçunu sormazdı bence. O yüzden ilk akla gelenlerden farklı bir suç sanki

      Sil
  2. Oyunu ben de izledim de, hikayeyi neden hatırlamıyorum ya :)

    Adamın haksız yere suçlanmamış olduğunu varsayarsak, farkında olmadan yapılabilecek bir şey olmalı. Kutsal görülen bir şeye zarar vermiştir falan herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu sona doğru ayakları bağlı, tavana asılıyken anlatıyordu. Belki oradan çağrışım yapar :) Kutsal bir şeye zarar mantıklı bence de.

      Sil
  3. çok ilginçmiş. kendisi suçunu bilmiyo ama yani birini öldürmemiş o zaman. nedir acaba offfff yaaa öğrenince söyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye böle sonlanıyor. Yani sonu biz yazıyoruz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...